Könyvajánló oldalak könyves hírek
Kategóriák
Kertészet képes termékajánló
Kert, Növények
Nyitott egyetem
Ezoterika
Kiadók szerint -->
Életrajzok
Irodalomtudomány
Legújabb hírek
Mályvarózsa telt barackszín virágú - Alcea rosea Charters Aprico
Piros virágú sásliliom - Hemerocallis Mahony
Zöld levelű árnyliliom - Hosta fortunei
Vizi jácint - Eichornia crassipes növények kerti tóba és akváriu
Vizitök - Nuphar lutea - Növények kerti tóba
Piros levelű cserszömörce - Cotinus Royal Purple
Hosta undulata Univittata - Árnyliliom - hullámos zöld-fehér lev
Hemerocallis Stella D Oro - Sásliliom sárga
Yucca filamentosa Variegata - Tarka levelű pálmaliliom
Vörös áfonya - Vaccinium macrocarpon Big Pearl tőzegáfonya
Bambuszok a kertészetben - Phyllostachys aureosulcata Aureocauli
Cukorsüveg fenyő - Picea glauca Conica
Új Gondviselés HEADING_TITLE

Új Gondviselés

  Dátum: 2005 February 25, Friday
Hír összefoglalása:
Kryon tanítása X. kötet: Új Gondviselés
Egyenes beszéd egy kizökkent világban...


Hír tartalma:Egyenes beszéd

Isten – Szellem – Forrás


Hadd beszéljünk Istenről, melyet sokan Szellemnek, vagy Forrásnak neveztek. Kryon a Nagy Központi Napból származik. Mit gondoltok, hol lehet ez? Vannak, akik azt mondják: „Igen, tudjuk, hol lehet. Ott fenn – onnan három csillaggal balra.” Hát, nem. A Nagy Központi Nap nem egy hely. A legjobban úgy érzékeltethetjük nektek, ha elmondjuk, hol lakozik a Szellem és a család, a ti részeitek és darabkáitok. Hol élnek? Elmondom nektek. Elárulom, hol a Nagy Központi Nap: a gondolataitok közötti térben! A Nagy Központi Nap az atommag és az elektronfelhő közötti távolság a létezést alkotó összes atomban. Hatalmas és központi, mivel mindenütt jelenlévő. És azért nevezzük Napnak, mivel az jelképezi a fényt. Innen áradtok ki, amikor nem itt vagytok. Ez egyáltalán nem egy hely. Egy olyan dimenzió ismérv, mely ott van mindenhol, mindenkor. Nagyon nehéz ezt elmagyarázni az egyszámjegyű dimenziók lényeinek – nagyon nehéz. Hogyan is érzékeltethetném? Hadd kíséreljem meg most definiálni Istent, mint a „hiányzó darabot”.

Kihívás elé állítalak benneteket. Tudósok, hallgatjátok és olvassátok ezeket? Rajta, keressé­tek meg a hiányzó darabot. Tudtátok, hogy a valóságotoknak van egy hiányzó darabja? Mindenhol. Ez most egy olyan dolog számotokra, aminek semmi értelme. Egy energiáról van szó, mely hiányzik az univerzumból. Vajon hová tűnhetett? Egy energia, mely hiányzik a matematikából is. Vajon hová tűnhetett? Kérjük, kezdjétek el összerakni a részleteket. Kezdjétek keresni az igazságot – ez itt most az egyenes beszéd.

Miért van az, hogy a legalapvetőbb és legáltalánosabb matematikai képlet irracionális. A „pi” nem egész szám. Logikusnak tűnik ez számotokra abban az eleganciában, mely az univer­zumot jellemzi? Ez egy végtelen szám, melynek nincs megoldása! Van így értelme? Tudjátok, hiányzik itt valami. Mondhatnám úgy is, nem lenne végtelen, ha egy kicsit nagyobb lenne. Máris egész szám lenne. [nevetés]

Hiányzó részek vannak a fizikában, hiányzó rész van a tudatosságban. Hol a Szellem? Mindenhol. Emiatt mondjuk nektek, hogy ha kapcsolatba akartok kerülni vele (erre néhány percen belül még kitérek), nem kell sehová se mennetek! Erre vonatkozóan csak pár módszer létezik, és erről könyvet se találtok. A Föld legalapvetőbb energiája az, melyet mindig magatokkal hordoztok, és amit emberi tudatosságnak neveztek. Ez az egyenes be­széd. Ez a tudatosság sok mindent képes elérni, ha hagyjátok. Képes minden rést kitölteni, ha hagyjátok. Általa láthatóvá válik minden, ami addig a sötétben volt. Kezdenek megjelenni a hiányzó részek. Kezdenek kiegészíteni benneteket. Változni fog sejtműködésetek, változni fog tudatosságotok, rezgésszámotok pedig emelkedni kezd. Ilyen egyszerű lenne? Erről fogunk beszélni néhány percen belül.

De hol lehet Isten? Milyen lenyűgöző látni az emberiséget, és a dualitást, mely olyan erős. Léteznek olyanok is, akik nem hisznek egy felsőbb erő létezésében. Tudtad, hogy Isten keresése az Emberben mélyen belülről fakad? Beszéljünk most erről.

A reinkarnáció

Néhányan már feltették a kérdést: „Kryon, tényleg igaz a reinkarnáció?” Én nem ezt a szót használnám. Inkább adnék neki egy találóbb elnevezést: szent teremtés – egy öreg lélek és egy fiatal test összeolvadása a bolygón való tapasztalások céljából – szeretetben születni, egyenrangúnak az Isteni részeit jelképező többi Emberrel… egy új kifejeződése az életnek. Hát nem jobban hangzik így? Igen, ez valóságosabb leírás.

Az emberi gondolkodás egyenes vonalú. A linearitás miatt bolygótok szinte összes vallása hisz a halál utáni életben. A legtöbb vallás azt hirdeti, ha meghalsz, úgy örökké élő lényként létezel tovább. Ugyanakkor csak néhány hisz a születés előtti életben… az idejöveteledet megelőző létezésben. És most újra feltesszük a kérdést, vajon van ebben spirituális logika? Azt tanítják, hogy a semmiből érkezel, aztán egyszer csak örökkévaló leszel – a semmiből teremtve a minden leszel. De ennél még a fizikusok is jobbat tudnak. Kell lennie egy állandó energia-cserének. A teremtés nem a semmiből jön.

Vannak, akik azt állítják, hogy a reinkarnáció egyáltalán nem bizonyítható. Senki nem tért még vissza a fátyolon túlról, hogy elmondja: „igen, így működik”. Ez igaz. De hadd emlékeztesselek valamire: azzal se jött még vissza senki, hogy nem így van. Más szóval, egyikre sincs bizonyíték. Ez is része a fátyol működésének… hogy bár némi kommunikáció létezik a halottakkal, azok nem térnek vissza, nem tudtok megbeszélni velük semmit. Ennek is jó oka van, drága barátaim.

Az emberiség nagy része nem hisz a születés előtti életben. Miért van ez így? Mert a bolygó nagy vallásai azt mondják, nincs ilyen. És mit jelent ez nektek? Furcsa öltözéket viselő, nagy házakban és bőségben élő nagyhatalmú vallási vezetők mondják ezt nektek… és ezért ti mindent el is hisztek? Mivel bizonyítják, amit mondanak? Talán azzal, hogy ők már régóta itt élnek, ezért nyilvánvalóan csak nekik lehet igazuk? De ti is régóta itt vagytok! Az ő válaszaik semmivel sem különbek a ti válaszaitoknál. Tiszteletet érdemelnek szellemi keresésük és igyekezetük miatt, de ti úgyszintén!

Itt egy gyakorlat: bárhol is vagytok most tudatosságotokkal jelenleg, vissza kívánunk vinni egy pillanatra, jól figyeljetek. Szeretnénk egy olyan energiában beszélgetni veletek, amelyet mi hangoltunk be, és lehetővé tenni számotokra, hogy úgy beszélgethessetek velünk, mintha a fátyol felemelkedett volna. Szeretnénk, ha feltennétek felettes éneteknek egy kérdést, csak egyetlen kérdést, és aztán visszahúzódva, csendben, nagy éberséggel várnátok a választ. Ez egyenes beszéd. Kérdezzétek meg önmagatoktól: „Örökkévaló vagyok?” Már meg is kaptátok a választ. Lényetek egy része majd kiugrott a bőréből, hogy azt mondhassa: igen! Igen és megint csak igen!

Ez a válasz nem külső forrástól, nem Földi szervezettől érkezett. És lehet-e jobb módja annak, hogy megtudd a választ, mint saját magatoknak feltenni a kérdést: „Örökkévaló vagyok?” A válasz igen. Örökkévalónak lenni annyit jelent, hogy nincs se kezdet, se vég. Egy kört jelent. És ezen a körön belül járkáltok ti oda-vissza, újra meg újra. Így működik ez. Mindig is így működött. Egy pontos, mégis változtatható folyamat ez. Tudtátok, hogy akár ma megváltoztathatjátok magatokkal hozott szerződéseteket? Mi lenne, ha ma meg is tennétek? Ki mondta neked, hogy a szerződések – melyek karmikus tapasztalásaitokkal állnak összefüggésben – kőbe vannak vésve? Hadd áruljam el nektek az igazságot. Hiszen azt ígértük, egyenes beszédet hallotok. Szerződéseitek csak induló energiák, és végig arra várnak, hogy megváltoztassátok őket. Ha nem tesztek semmit, ezt a szerződést élitek majd mindvégig.

Elmélkedés Istenről

Milyen mulatságosak is vagytok ti, Emberi Lények! Istent be akarjátok dugni a saját dimen­ziótokba, és aztán kijelentitek: „Ez Isten”. Úgy érzitek, kell lennie egy fizikai helynek, ahol Isten él... és ennek a helynek egy bizonyos módon kell kinéznie. Talán ott, annál a harmadik csillagnál, balra? [nevetés]

Egy tréfás metafora: Mi van akkor, ha vérsejtjeitek is rendelkeznek tudatossággal? Eszedbe jutott-e ez valaha is? Pedig ők is élő dolgok, nem? Szaporodnak; dolgoznak; egy célt követnek; élik az életüket; megszületnek; meghalnak. Ez egészen úgy hangzik, mintha rólatok beszélnék! A hasonlat kedvéért mondjuk azt, hogy vérsejt voltuk tudatossággal rendelkezik. Majd tegyük fel, hogy összeülnek, és ekkor rájönnek, léteznie kell egy magasabb célnak, amiért itt vannak. Miközben a test vénáiban körbe-körbe futkároznak a sötétben, mit gondoltok, kit imádhatnak? A szívet? Vagy a veséket? Netán a tüdőt? Végül is ott állnak meg, itt cserélnek energiát. Mit gondoltok, hányan foglalkoznak azzal, hogy mi van testeteken kívül, a „szomszédságában”? „Lehet, hogy egy olyan valamin belül vagyunk, ami sokkal nagyobb annál, mint amit el tudunk képzelni? Lehet, hogy létezik egy a mienkénél magasabb tudatosság? Létezhet egy olyan cél, amit mi nem is láthatunk?” Ekkor ahelyett, hogy a szívet, a májat, vagy a tüdőt imádnák, talán valami rajtatok kívül eső dolgot kezdenének el imádni, olyan valamit, amiről tudják, soha nem pillanthatják meg. Vajon képesek lennének erre a vérsejtek? Nem valószínű. Sokkal valószínűbb, hogy Istent egy hatalmas méretű vérsejtnek képzelik, mely talán még világít is, nem gondoljátok?

Miért hoztam elő ezt a példát? Mert nagyon hasonlít arra, ahogy ti, Emberek gondolkodtok. Istenből tárgyat akartok csinálni, bedugni a Szellemet a látható univerzum egy bizonyos fizikai helyére. Legtöbb ember nem érti meg, hogy Isten nem az Emberi valóságban létezik. Esetleg azt mondjátok, értitek, de mégis, mit csináltok az angyalokkal... bőrrel határolt testet és szárnyakat képzeltek hozzájuk, és még nevet is adtok nekik, csak hogy beszélhessetek hozzájuk! De mit szólnátok, ha azt mondanám, hogy minden entitás egy Texas méretű gázfelhőhöz hasonlatos? Mindenhol, és sehol... minden gázfelhő együtt a többi gázfelhővel. Hogy tudnád elnevezni ezeket? Nem láthatod őket, és nincs formájuk. Mégis be akarjátok vinni őket saját valóságotokba, hogy egyezkedhessetek velük. Van egy ötletem. Miért ne lehetnél te az, aki felhővé változik, és csatlakozik hozzájuk?

Ahogy a vérsejtek szállítják az oxigént, életet adva az Emberi Lénynek, az Emberek szállítják Isten életét. És ez az igazság! Részei vagytok a mindenségnek, amit Istennek hívtok. A Szellem nem létezhet nélkületek. Ti egyenként mindannyian az isteni valóság nélkülözhetetlen darabjai vagytok, nélkületek, ez az Istennek nevezett gyönyörű gobelin nem létezhetne. Bár az is igaz, hogy ti most egy dualitásban éltek, látszólagos sötétségben, és nem értetek mindent. De az utóbbi években már elmondtuk nektek, hogy beleegyezéseteket adtátok a fények felgyúlásához. Sok mindennek, ami most történik, egyszerűen ez az oka.

A Szellem ajándékai, és felhatalmazásotok ott van előttetek, arra várva, hogy felfedezzétek őket ott, ahol eddig sötétség uralkodott. Ezek jelképezik életetek új eszközeit. Jelképezik azt, amit felemelkedésnek neveztek. Mi is a felemelkedés? Tudtad, hogy ez a kifejezés nem azonos „a bolygó elhagyásával”? A felemelkedés azt jelenti, rezgésszámotokat megemelitek, és továbbra is itt maradtok a bolygón, hogy kiteljesedett lényetek erejével megteremtsétek a változásokat. Nos, van kedvetek hozzá? És hogy teremtitek meg ezt a kapcsolatot? Hogy gyújtjátok fel a világosságot? Ez tehát az egyenes beszéd.

Hogy hány lépés vezet el a felemelkedésig? Egyetlenegy. Ezt a kijelentést nagyon sok kritika érte. „Kryon, soha semmi konkrét információt nem adtatok arról, mi is a pontos teendőnk. Hogyan tudnánk előrelépni, ha még az egyes lépcsőfokokat se mondod el nekünk?” Igazatok van, ez mind teljesen igaz. Valóban nincs semmi, amiben megkapaszkodhatnátok, mert többé már nem adunk négydimenziós instrukciókat. Egyenes beszéd. Ideje leülnöd, és rájönnöd valamire: a szellemi fejlődés régi módszerei már nem működnek. Egy közös munkára szólító meghívást kaptál, ahol a felettes énedet kézen fogva olyan területek felé haladsz, melyek nem körülhatárolhatók, mérhetők, megszámolhatók vagy megjelölhetők. Nem gyöngyök, melye­ket megszámolhatnátok; nem kifejezések, melyeket kimondhatnátok; nem összejövetelek, melyekre elmehetnétek; nem oltárok, melyeket feldíszíthetnétek; nem mesterek, akikhez bo­csánatért könyöröghetnétek.

Az „egy lépés” ezrek személyes életének katalizátora. Mondd ki tiszta szándékkal: „Édes Istenem, tudasd velem, mit kell tennem, hogy elindítsam interdimenzionálissá válásom fo­lyamatát. Mit kell tudnom ahhoz, hogy rezgésszintem megemelhessem?” Majd engedd, hogy a Szellem lassan dolgozzon veled. Ne várj négydimenziós választ! Használd saját mester mivoltodat a válaszok megteremtésére. Figyeld a szinkronicitást! Számíts arra, hogy megvál­toznak szenvedélyeid. Számíts egy másfajta tudatosság kialakulására. Amikor ezek valame­lyike bekövetkezik, dolgozz vele, míg a következő nem jelentkezik. Minden Ember más, és minden út egyedi. Ez egy folyamatos munka, mely egész életedben elkísér. [A következő hónapban Kryon még többet fog mondani a felemelkedésről.]

Teremtés a semmiből

Az utóbbi néhány évben a tudomány bebizonyította, hogy az Ember tudatossága képes az anyag megváltoztatására. Ha hiszel ebben, mit gondolsz, talán az is lehetséges, hogy az Ember tudatossága anyagot teremtsen? A válasz igen, erre mindig is képes volt! Teremthet valamit, látszólag a semmiből. Azt mondjátok lehetetlen? De hiszen az avatárok is ezt tették. A régi mesterek is ezt tették. Ti is megtehetitek. Hát miért nem teremtetek meg valamit, ami teljes mértékben távol áll a négydimenziós létezésetektől? Ez valójában alkímia, mely – és ezt már elmondtuk régebben – egyszerűen egy energia változtatás. Íme, így történik.

Minden nap teremtetek gondolat engramokat. [Kryon definíciója szerint az engramok olyan gondolatok, amelyek emlékezetünkben energiaként ott maradnak.] Az engram több mint üres képzelődés. Az engramok szent energiával rendelkező gondolat-csoportok. Hogyan teremti­tek őket? Használjátok az emlékezést. Idézzétek fel magatokban, amit láttatok és átéltetek. A nevetést mindannyian megtapasztaltátok. Illesszétek magatokba ezt az örömöt, az emléke­zetetekben valóságosként eltárolt öröm minta alapján. Mind voltatok egyszer fiatalok. Idéz­zétek fel a vitalitást, és véssétek elmétekbe.

Ezek az engramok végül egy új valóságot teremtenek bennetek, amely majd lassan kiemel a négy dimenzióból, valami magasabb felé. Lehet, hogy ezt most nem érted, hiszen a négy dimenzió valóságában olyan, mintha egy dobozba lennél zárva. Használjátok négydimenziós tapasztalásaitokat a doboz falainak megmászására, és legyetek készen mindazzal élni, amit kaptok… bár nem feltétlenül értitek, mi történik. „Hogyan? – kérdezhettek vissza most. – Ennek így semmi értelme. Tanulmányoznunk kell a folyamatot, és meg kell értenünk ahhoz, hogy használni tudjuk. Ez teljesen egyértelmű.” Valóban? De meg tudjátok határozni, mi az intuíció? El tudjátok magyarázni, hogyan kell működtetni? Nem. De mégis működik, nem? Tudjátok, mi a gravitáció? Nem. Mégis benne éltek. Szokjatok hozzá olyan fogalmakhoz, amelyeket anélkül kell majd használnotok, hogy értenétek őket.

Hajlamok

Milyen hajlamok vannak testedben? Milyen betegségekre vagy hajlamos, melyekben testvé­reid vagy unokatestvéreid, nagynénéd már megbetegedtek? Ez itt egyenes beszéd. Miért nem törlöd őket? Ez az információ önmagatok felhatalmazásáról szól. Arról, hogy feltegyél magadnak, Isteni Énednek néhány kérdést Istenről. Élj életed minden napján saját Emberi tudatosságod erejével, amit szándéknak hívtok. Beszélj sejtrendszeredhez. Lehet, hogy abba kell hagynod egy kis időre a Szellemmel való társalgást, hogy felettes éneddel beszélgethess. Tudtad, hogy sejtjeid billiói várják, hogy a főnök beszélni kezdjen hozzájuk?

Néhányan még soha nem beszéltetek sejtrendszeretekhez, és mégis csodálkoztok, miért nem vagytok egyensúlyban! Leültél-e valaha is, hogy szervezeteddel elbeszélgess egy kicsit? Ez egy olyan dolog, amit egyedül, nem pedig barátaid társaságában kell megtenned [hasznos tanács]. Miután meggyógyítottad, kiegyensúlyoztad, és erőssé tetted magad, mások megkér­dik majd: „Megoldódtak azok a problémák, melyekről régen panaszkodtál?” Mire te: „Igen, összeültem a sejtjeimmel, és képzeld, annyira boldogok voltak, hogy beszéltem hozzájuk! Soha nem beszéltem velük azelőtt. Hány éves vagyok már, és soha nem tudtam róla, hogy ez lehetséges. Nem fogjátok elhinni, de végig úgy működtek, ahogy akartak. Ezért most átírtam a programjukat. Teremtettem valamit… egy hosszabb életet.” Most talán te is kezded megér­teni, hogyan teremtheted meg a békét magadban, és mi történik, amikor több ember teremti meg a békét saját magában. Tudod, ez valami igazán elbűvölő dolog. [mosoly]

Ha ma terveznél magadnak még 100 évet, észreveheted, hogy valami megváltozott: egy olyan lehetőség ez, amiről mindig is beszéltünk nektek. 100 év múlva erre az időre visszatekintve a történészek a megoldhatatlan megoldásáról fognak beszélni. Arról, hogyan történtek a dolgok előtte mindig ugyanúgy, és hogyan változtatott meg az emberiség mindent. Beszélnek majd arról, hogyan győzedelmeskedett az új tudatosság a Földön, hogyan kellett egyetértésre jutniuk az Embereknek a civilizáció működését illetően, és hogyan jutottak arra a közös megállapításra, hogy a háború soha többé nem lehet a problémamegoldás eszköze. Beszél­nek majd Bushról, arról ami történt, és arról, miként lehetett a következő lépés katalizátora. Utólag visszatekintve ez élesen látható lesz majd, de ti, akik most itt ültök, előre tekintve még nem láthatjátok.

Ó, igen, lesznek majd kihívások, és igen, lesznek országok, amelyek nem akarnak egyetérteni a többi országgal – kultúrák és vallások fognak egymással civakodni. De mindezek ellenére lehetséges a bolygó rezgésszintjének megemelése… akár hiszitek, akár nem. Mi látjuk ezt a lehetőséget, és ez az, amiért oly mérhetetlenül szeretünk. És ennél egyenesebb már nem is lehetne ez a beszéd. Nos, mit fogtok kezdeni a lehetőséggel? Érzitek ennek felelősségét?

Kis szünetet tartunk, mielőtt eltávoznánk. Soha nem volt kedvezőbb időpont rá, hogy fel­gyúljanak a fények. Ezt sokszor, újra meg újra fogjátok még hallani tőlünk, ez a kifejezés a következő: miért nem váltotok dimenziót, és teremtetek meg olyan gondolat engramokat, amelyek révén megváltoztathatjátok négydimenziós valóságotokat, és túl is léphettek rajta? És miként beszélhetsz majd a négydimenziós teremtményekkel interdimenzionális módon? Én épp ezt teszem. Nagyon nehéz számomra, hogy megmagyarázzam nektek, milyen az, amikor elhagyjátok azt a dimenziót, amelyben felnőttetek, és éltek.

Szeretünk benneteket, tudjátok. A háló már a helyén van. Több tanítást kaptok még. Tényle­gesen az arra legalkalmasabb időben kezdjük majd meg a DNS-ről szóló tanításokat. Szeretnénk elmondani, mit jelentenek az egyes rétegek, eláruljuk színeiket és számaikat. Mielőtt ezt megtennénk, szeretnénk újabb tanítást átadni a felemelkedésről – melynek azt a címet adnánk: „A Felemelkedés Szemein Keresztül”. Mindez része Kryon új tanításainak, egy figyelemreméltó lehetőségekkel rendelkező új bolygó új energiáiban.

A háborúk, az aggódások idején, és mindazon dolgok ellenére, amelyek jelenleg valóságotok részét képezik, létezik egy békés, szent hely, ahová elvonulhatsz – ahonnan beláthatod a dolgok helyénvalóságát, ahol őrizheted a fényt, ahonnan küldheted a fényt oda, ahol a legnagyobb szükség van rá: Afrikába, az Ovális Irodába, Afganisztánba, Palesztinába és Izraelbe. Küldjétek a fényt, egyik családtag a másiknak. Ne küldjetek politikai nézeteket, ne saját elméleteket küldjétek. Fényt küldjetek! A fény bevilágítja az utat azok előtt, akik most félig sötétben hoznak meg fontos döntéseket.


FORRÁS: MANDALA-VÉDA KIADÓ

A MANDALA-VÉDA KIADÓ KÖNYVEIHírek statisztikája:
Megnézve:6095
VisszaÚj vásárló regisztrációja
Témakörök

Életrajzok

Ady Endre
Cervantes
Julian Barnes
Kazinczy Ferenc
Edgar Allan Poe
Vámos Miklós
Kertész Ákos
Walter Jens
Chia Mantak


| | |

Wiandt Kertészet | Kertészet webáruház
Könyv katalógus