Könyvajánló oldalak könyves hírek
Kategóriák
Kertészet képes termékajánló
Kert, Növények
Nyitott egyetem
Ezoterika
Kiadók szerint -->
Életrajzok
Irodalomtudomány
Legújabb hírek
Mályvarózsa telt barackszín virágú - Alcea rosea Charters Aprico
Piros virágú sásliliom - Hemerocallis Mahony
Zöld levelű árnyliliom - Hosta fortunei
Vizi jácint - Eichornia crassipes növények kerti tóba és akváriu
Vizitök - Nuphar lutea - Növények kerti tóba
Piros levelű cserszömörce - Cotinus Royal Purple
Hosta undulata Univittata - Árnyliliom - hullámos zöld-fehér lev
Hemerocallis Stella D Oro - Sásliliom sárga
Yucca filamentosa Variegata - Tarka levelű pálmaliliom
Vörös áfonya - Vaccinium macrocarpon Big Pearl tőzegáfonya
Bambuszok a kertészetben - Phyllostachys aureosulcata Aureocauli
Cukorsüveg fenyő - Picea glauca Conica
Aszalás Gyümölcsök, zöldségek, fűszerek HEADING_TITLE

Aszalás Gyümölcsök, zöldségek, fűszerek

  Dátum: 2005 December 04, Sunday
Hír összefoglalása:

Részletesen foglalkozik a gyümölcsök, zöldségfélék, fűszer- és gyógynövények valamint a gombák aszalásával. Bemutatja a korszerű aszalóberendezéseket, de olyan leírásokat is közöl, amelyekből az egyszerű aszalóberendezések házilag is elkészíthetők


Hír tartalma:

ISBN szám: 9637445463
Szerző: Achim Samwald Rövid tartalom: A tartósítás legegészségesebb módjáról az aszalásról ad gyakorlati útmutatást a könyv. Részletesen foglalkozik a gyümölcsök, zöldségfélék, fűszer- és gyógynövények valamint a gombák aszalásával. Bemutatja a korszerű aszalóberendezéseket, de olyan leírásokat is közöl, amelyekből az egyszerű aszalóberendezések házilag is elkészíthetők. Sokféle ételrecept található a könyvben, amelyek alapján egészen újmódjait is megismerhetjük az aszalványok felhasználásának. Mindenki hsznosan forgathatja a könyvet, akinek kertje van, hiszen az el nem fogyasztott terményekből értékes, finom élelmiszer készülhet télire.
---------------------------------
A könyv a saját termés tartósításához, illetve az árutermeléshez nyújt ismereteket a zöldség- és gyümölcstermelők részére. A tartósításnak ezzel az ősi, természetes és egyszerű formájával piacosabb, kurrensebb, magasabb áron eladható árut állíthatnak elő a termelők.
A különféle aszalványok például a falusi vendégfogadók, a nyugaton elterjedt és nálunk is szorgalmazott közvetlen, háztól való kereskedelem egyik fontos termékcsoportja lehetne, de haszonnal forgathatja a könyvet az is, aki csak a megszokottól eltérően szeretné feldolgozni, hasznosítani az otthon termett zöldséget, gyümölcsöt.
A mű első részében az aszalás technikáját, az aszalás során végbemenő biológiai folyamatot ismerhetik meg az olvasók, megtudhatják, milyen előnyökkel jár a tartósításnak ez a módszere. Részletesen tárgyalja a különféle szárítást, a sütőben való aszalást.
Külön fejezet foglalkozik a szárítószekrényekkel, milyen típusok léteznek, melyik berendezés milyen előnnyel rendelkezik, a barkácsolni tudó olvasóknak pedig útmutatót nyújt a házilag elkészíthető aszalók készítéséhez.
A szerző jól áttekinthető táblázatban foglalta össze a különböző zöldségek, gyümölcsök aszalásához szükséges időtartamokat, a zsugorodás mértékét, és azt hogy miként kell előkészíteni az aszaláshoz a terményeket.
Fontos fejezet a szárítmányok tárolásáról szóló rész, melyet követ az aszalt gyümölcs készítéséről és a felhasználásukról szóló fejezet. A felhasználás módjainál nem csak a saját termés családi hasznosítására tér ki, hanem a bolti forgalomba, illetve a nagy konyhákhoz kerülő aszalványok elkészítését is ismerteti.
Gyümölcs-, illetve zöldségfajonként rendezi a különféle elkészítési módokat, illetve recepteket. Nagyon jó ötleteket, elkészítési eljárásokat, újdonságokat ismerhetnek meg az olvasók ebben a fejezetben. Így a következő gyümölcs-szárítmányokból készülő étkek sorát írja le: alma, körte, szilva, kajszibarack, őszibarack, cseresznye, áfonya, ribizli, szeder, málna, fekete bodza, csipkebogyó, banán, narancs, citrom. A zöldségek aszalását és feldolgozását taglaló fejezetben a következő zöldségek szerepelnek: sárgarépa, zeller, hagyma, metélőhagyma, póréhagyma, fokhagyma, paprika, paradicsom, karfiol, bab. A különféle gombák szárítását és felhasználását önálló fejezetben taglalja a mű. A fűszer- és teanövények közül a következők szárítását ismerteti, illetve közöl recepteket a felhasználásukhoz: petrezselyem, bazsalikom, borsfű, zsálya, borsmenta, kamilla, orbáncfű, mezei zsurló, csalán, gyermekláncfű, lándzsás útifű, százszorszép, fehér fagyöngy, cickafark.
A befejező részben a gabonák, a különféle magvak és a mogyoró szárítását, valamint érdekességként az egzotikus gyümölcsök (datolya, füge stb.) aszalását, illetve a belőlük készíthető ételeket, ínyencségeket írja le a Németországban már nagy sikert, több kiadást megélt mű.
Kiadó: GAZDA Kistermelői Lap-és Könyvkiadó Kft.
Kiadás éve: 2002
Színes képek száma: 61


Könyv szerzője: Achim Samwald
Kiadó: GAZDA Kistermelői Lap-és Könyvkiadó Kft.
KATEGÓRIA: KERTÉSZETI KÖNYVEK - GYÜMÖLCSHírek statisztikája:
Megnézve:9782
VisszaÚj vásárló regisztrációja
Témakörök

Életrajzok

Ady Endre
Cervantes
Julian Barnes
Kazinczy Ferenc
Edgar Allan Poe
Vámos Miklós
Kertész Ákos
Walter Jens
Chia Mantak


| | |

Wiandt Kertészet | Kertészet webáruház
Könyv katalógus