Könyvajánló oldalak könyves hírek
Kategóriák
Kertészet képes termékajánló
Kert, Növények
Nyitott egyetem
Ezoterika
Kiadók szerint -->
  Bestline kiadó
  Dialóg Campus
  Édesvíz kiadó
  Európa kiadó
  Geomédeia kiadó
  Ulpius-ház
  Terebess kiadó
  Tinta kiadó
  Typotex Kft.
  Egyéb kiadók könyvei
Életrajzok
Irodalomtudomány
Legújabb hírek
Mályvarózsa telt barackszín virágú - Alcea rosea Charters Aprico
Piros virágú sásliliom - Hemerocallis Mahony
Zöld levelű árnyliliom - Hosta fortunei
Vizi jácint - Eichornia crassipes növények kerti tóba és akváriu
Vizitök - Nuphar lutea - Növények kerti tóba
Piros levelű cserszömörce - Cotinus Royal Purple
Hosta undulata Univittata - Árnyliliom - hullámos zöld-fehér lev
Hemerocallis Stella D Oro - Sásliliom sárga
Yucca filamentosa Variegata - Tarka levelű pálmaliliom
Vörös áfonya - Vaccinium macrocarpon Big Pearl tőzegáfonya
Bambuszok a kertészetben - Phyllostachys aureosulcata Aureocauli
Cukorsüveg fenyő - Picea glauca Conica
Kínai jóslás, számmisztika HEADING_TITLE

Kínai jóslás, számmisztika

  Dátum: 2006 January 24, Tuesday
Hír összefoglalása:
A legtöbb jóslási rendszer esetében az előkészületek és az értelmezés sok időt vesznek igénybe. Nem ismerek még egy olyan technikát, mint a kínai számmisztika: gyorsan és egyszerűen nyújt sokrétű, árnyalt elemzést az emberekről.


Hír tartalma:A valaha létezett technikák közül ezzel a módszerrel lehet a leggyorsabban és legkönnyebben személyiségelemzést adni. A Kínai jóslás, számmisztikából ez tökéletesen elsajátítható, és már a könyv első oldalainak áttanulmányozása után bárki teljes képet alkothat egy másik emberről pusztán a születésnapja alapján. Mire az utószóhoz ér, háromféle módszer áll majd rendelkezésére a számmisztikai ábrák elkészítéséhez és magyarázatához. Ön is alaposabb önismeretre tehet szert, megértheti mások motivációit, és kiszámolhatja, hogy mikor érdemes előrelendülni az élet különböző területein, és mikor helyénvalóbb visszarántani a gyeplőt. Pillantson bele a jövőbe, hogy jelentősebb eredményeket és sikereket érjen el, de ami a legfontosabb: ismerje meg önmagát és a környezetében élőket!

A könyv egyedülálló erénye, hogy tartalmaz egy 1900-tól 2000-ig terjedő táblázatot a szoláris és lunáris dátumok közti átváltáshoz.


Bevezetés

Hihetetlenül izgalmas, váratlan felfedezés lehetett aznap, mintegy négyezer évvel ezelőtt. Vu, a Hszia-dinasztia királya (Kína öt mitikus császárának egyike) éppen a Huang-ho (Sárga-folyó) mentén foglalatoskodott, és a közelgő áradásra próbált megoldást találni, amely rend-szeresen elpusztította a folyó alsó és középső szakasza mentén fekvő falvakat.
Ahogy ott tevékenykedett, egyszer csak egy földön heverő teknőspáncélra lett figyelmes. Ez már önmagában véve elég szerencsés előjel volt, mert akkoriban úgy hitték, hogy Isten tek-nőspáncélokban lakozik. Ám ezen a bizonyos páncélon különleges minta rajzolódott ki: egy tökéletes, háromszor hármas bűvös négyzet, amelyet lo su négyzetnek neveztek el.

Ez az ábra azért olyan különleges, mert mind a vízszintes, mind a függőleges, valamint az átlókban található számok összege ugyanannyi, azaz tizenöt. Az újhold és a telihold között is épp ennyi nap telik el. Az ókori Kínában nagy tisztelet övezte az ötös számot, és ebben a bűvös négyzetben ráadásul a tekintélyes középső helyet foglalja el. Nem csoda, hogy ez a felfedezés annyira felvillanyozta Vut és a tanácsadóit.
Vuból azért lett császár, mert sikeresen megoldotta az árvíz problémáját, de a hírnevét valójában a páratlan teknőspáncélnak köszönheti. Végső soron ebből a felfedezésből alakult ki a Ji csing, a feng shui, a kilenc csillag ki, a geomancia, a kínai asztrológia és a kínai számmisztika.

A számmisztika a világ eltérő pontjain nagyjából ugyanabban az időben fejlődhetett ki. Az idők folyamán többen modernizálták, hogy jobban idomuljon az adott kor életviteléhez. Közülük Püthagorasz volt a leghíresebb. (Néhány szaktekintély egyenesen "Püthagorasz nyilainak" nevezi az első rendszert, amellyel foglalkozni fogunk.)
A kínai számmisztika fokozatosan három különálló ágra szakadt, ezekről a későbbiekben ejtünk szót.

A kínai numerológia nyugati változatát szélesebb körben ismerik a hazámban, Ausztrálázsiában, mint a világ más pontjain. Ez leginkább egy honfitársam, Hettie Templeton munkásságá-nak köszönhető, aki az 1930-as évektől kezdve két évtizeden át fáradozott a numerológia nép-szerűsítésén. Számos tanfolyamot és előadást tartott, valamint gyakran szerepelt rádióműsorokban. Ebben a témában Numbers and Their Influence (A számok és hatásuk) címmel írt könyvet, azonkívül két tanítványáról is tudunk, akik szintén publikáltak erről a számmisztikai rendszerről. Ezért van az, hogy a legtöbb szakirodalom Ausztráliából és Új-Zélandról származik.

Ami engem illet, 1978-ban Sydney-ben ismerkedtem meg a kínai numerológiával néhai barátom, Dr. David A. Phillips révén. Tíz évvel korábban már kaptam egy elképesztően részletes és pontos elemzést Szingapúrban. Úgy véltem, aránylag jól értek a számmisztikához, de egyáltalán nem ismertem azt a rendszert, amelyet ott használtak. Onnantól fogva folyamatosan kutattam a témát, de kevés sikerrel jártam. Nagy meglepetésemre az akkori ausztráliai könyvterjesztőm is nagyon érdeklődött a numerológia iránt, és ha még ez se lenne elég, Dr. Phillips éppen abban az időben dolgozott a könyvén, szintén ebben a tárgyban. Fogalma sem volt arról, hogy Kínából származik, Püthagoraszt azonban kiválóan ismerte, és neki tulajdonította ezt a rendszert. Emlékszem, rengeteget beszélgettük, vitáztunk e numerológiai technika eredetéről.

A nyugati változat születése az idő homályába vész. Hettie Templeton 1940-es művén kívül semmilyen írásos anyagot sem találtam. Ő több mint húsz évig tanította ezt a rendszert, de a könyvében sajnos nem tüntette fel a forrásokat.

Ázsiában legnagyobbrészt még mindig a hagyományos kínai számmisztikát alkalmazzák. Ennek alapjairól a kilencedik fejezetben lesz szó. Érdekes, hogy számtalan numerológussal találkoztam Kínában és Hong Kongban, akik a hagyományos kínai módszerrel szemben inkább a nyugatit részesítették előnyben.

Mi most először a kínai számmisztika nyugati változatában mélyedünk el, mert a három rendszer közül ezt a legkönnyebb megtanulni. A világon nagyon sokan kifejezetten ezt alkalmazzák. Ám reményeim szerint ez a technika majd felkelti az érdeklődést a hagyományosabb kínai módszerek iránt, amelyek akkor is kiváló háttéranyagként szolgálhatnak, ha valaki végül csak az egyik rendszer mellett teszi le a voksot. A nyugati változat tökéletes elsajátítása után könnyebben meg lehet érteni a hagyományos kínai módszert és a ki rendszerét.

Úgy tapasztaltam, hogy a kínai számmisztika roppant hasznos a mindennapi életben. A segítségével gyorsan képet tudok alkotni bárkiről, akinek ismerem a születési dátumát. Van egy rádióműsor a numerológiáról, amelyben hetente egyszer szerepelek, és az emberek gyakran elcsodálkoznak azon, hogy a születésnapjuk bemondása után azonnal értelmezni kezdem az ábrájukat. A legtöbb jóslási rendszer esetében az előkészületek és az értelmezés sok időt vesznek igénybe. Nem ismerek még egy olyan technikát, amely ennyire sokrétű és árnyalt elemzést nyújtana az emberekről ugyanolyan gyorsan és egyszerűen, mint a kínai számmisztika.

Biztos vagyok benne, hogy az elkövetkezendők mindenkit magával fognak ragadni, és a numerológia segítségével mindenki könnyebben veszi majd a nap mint nap előbukkanó akadályokat.

Tartalom

Bevezetés

1. Az életútszám
2. A születési nap
3. A lo su négyzet
4. Az erősségek és a gyengeségek nyilai
5. Személyiségelemzés
6. Előrejelzés
7. A származékszám
8. Összehasonlítás avagy párkapcsolatok elemzése
9. A keleti számmisztika
10. A ki
11. A számok jelentése a ki-rendszerben
12. A kilenc ház


Édesvíz könyvei

Könyváruház - Ezoterikus könyvekHírek statisztikája:
Megnézve:5675
VisszaÚj vásárló regisztrációja
Témakörök

Életrajzok

Ady Endre
Cervantes
Julian Barnes
Kazinczy Ferenc
Edgar Allan Poe
Vámos Miklós
Kertész Ákos
Walter Jens
Chia Mantak


| | |

Wiandt Kertészet | Kertészet webáruház
Könyv katalógus