Könyvajánló oldalak könyves hírek
Kategóriák
Kertészet képes termékajánló
Kert, Növények
Nyitott egyetem
Ezoterika
Kiadók szerint -->
Életrajzok
Irodalomtudomány
Legújabb hírek
Mályvarózsa telt barackszín virágú - Alcea rosea Charters Aprico
Piros virágú sásliliom - Hemerocallis Mahony
Zöld levelű árnyliliom - Hosta fortunei
Vizi jácint - Eichornia crassipes növények kerti tóba és akváriu
Vizitök - Nuphar lutea - Növények kerti tóba
Piros levelű cserszömörce - Cotinus Royal Purple
Hosta undulata Univittata - Árnyliliom - hullámos zöld-fehér lev
Hemerocallis Stella D Oro - Sásliliom sárga
Yucca filamentosa Variegata - Tarka levelű pálmaliliom
Vörös áfonya - Vaccinium macrocarpon Big Pearl tőzegáfonya
Bambuszok a kertészetben - Phyllostachys aureosulcata Aureocauli
Cukorsüveg fenyő - Picea glauca Conica
Új torna, új élet! HEADING_TITLE

Új torna, új élet!

  Dátum: 2006 September 21, Thursday
Hír összefoglalása:

Csinos, fiatal és árad belőle a derű, ahogy befordul a szerkesztőségbe. Mondanom sem kell, Kriston Andreáról, az intimtorna papnőjéről van szó, aki most is, mint mindig, valami elképesztő újdonsággal lep meg bennünket.


Hír tartalma:

Csinos, fiatal és árad belőle a derű, ahogy befordul a szerkesztőségbe. Mondanom sem kell, Kriston Andreáról, az intimtorna papnőjéről van szó, aki most is, mint mindig, valami elképesztő újdonsággal lep meg bennünket.

Ezúttal más testtájékainkat vette célba. Új módszerének címe: Testreform. Jobban néz ki, mint valaha, állapítom meg némi irigységgel, pedig a tornacsoport, amelyet évekkel ezelőtt vezetett nekünk, már rég feloszlott. Ma is hiányoznak a hatalmas nevetések, amelyek különös gyakorlatait, az osonó futást, a gurulásokat és a komikus szemizommozgatásokat kísérte.

– Nekem is hiányoznak – vallja be. – De tudod, azok az esti órák – mert persze torna után még hosszasan beszélgettünk a lányokkal – nagyon sok időt raboltak el a magánéletemtől. Helyette otthon próbálok mozogni. Eleinte nagyon nehezen ment. Lassan megtanultam, hogy egy kicsit kénytelen leszek előtérbe tolni magam. Inkább szaladjon a lakás, a mosás is várhat, de nekem szükségem van bizonyos mennyiségű testedzésre. Később rájöttem, hogy ez mindenkinek jó. Én boldog és kiegyensúlyozott leszek, a lányaim számára meg természetessé válik a rendszeres mozgás.

– A párod nem morgolódik?

– Ő is fut velem. Mostanában a Margitszigetre járunk, óriási élmény. Ez persze külön program, nem mindig jut rá idő. Máskor úszni megyünk. Ha az se jön össze, akkor itthon tornázom. Néha csak negyedórám van rá, éppen ezért arra törekszem, hogy az viszont nagyon intenzív legyen. Ehhez egészen speciális gyakorlatokat dolgoztam ki.

– Nagyon nehezek?

– Nem ez a lényegük, hanem az, hogy hatékonyak legyenek. Háromszor tizenöt percre osztottam be a testedzésre szánt időt. Az első tömb tartalmazza a nyújtást, hogy lazább legyek, a második az erősítő gyakorlatokat, és tizenöt percet szánok az izzadásra, hogy soványabb legyek.

– Szerintem épp elég karcsú vagy.

– De azért előfordul, hogy felszedek egy kis felesleget, és akkor ezt szépen ledolgozom. De a legfontosabb, hogy feszes legyen a testem. Akkor vagyok elégedett magammal.

– Mitől reform a te tornád?

– Attól, hogy igyekszik védeni a női szerveket. A fitnesztermekben nem tudnak vigyázni ránk, magunknak kell ezt megtennünk. Tudni való, hogy a nők izomzata genetikailag lazább, engedékenyebb, mint a férfiaké, éppen ezért sérülékenyebb. Amikor súlyt emelünk, a belső szerveinket, a méhet, a végbéltáji és gáti izmokat olyan nyomás alá helyezzük, amelytől esetleg megsüllyednek. Ugyanez történhet ugrálás és szökdécselés közben. Márpedig nem az a cél, hogy kicsi, feszes popsink legyen, és nagy aranyerünk.

– Ezek a károsodások tapasztalati tények, vagy tudományos vizsgálatok is bizonyítják?

– Bárki megfigyelheti a kellemetlen következményeket saját magán. De méréseket is végeztünk erre vonatkozóan a Szent Rókus Kórházban, a Magyar Sporttudományi Társaság támogatásával. Ezek kétségkívül azt igazolták, hogy a rázkódással járó gyakorlatok sok nőnél vizeletelcsöppenést okoznak.

– Te mégis kocogsz!

– Igen, de azt olyan osonó mozgással teszem, hogy megvédjem a rázkódástól a belső szerveimet. Ez kívülről nem is látszik. Úgy képzeld el, mintha habfürdős vízzel lenne kitöltve a szerveid közötti tér. Helyes futás esetén ez nem habosodik fel. Ezt gördülő futótechnikával lehet elérni, amit a hosszútávfutók is alkalmaznak. A fékezett habzás a többi tornagyakorlatnál is ajánlatos.

– Mire kell még vigyázni?

– Arra kell törekedni, hogy minél kevesebbet erőlködjünk egyenes gerinccel! Gondolj arra, hogy mielőtt felegyenesedtünk, négykézláb jártunk, és akkor nem terheltük meg ennyire a tartószalagjainkat!

– Úgy emlékszem, annak idején az intimtornát is becsempészted a gyakorlataink közé.

– Természetesen, hiszen ugyanezek a gondolatok ihlették, csak most egy komplexebb módszer részeként jelenik meg, amely az egész testre hat.

– Mi módon lehet elsajátítani az új mozgástípust?

– Már kapható a DVD-m, amelyet a tévé előtt tornázó nők számára készítettem, és dolgozom a Testreform című könyvemen, amelyben elmagyarázom és be is mutatom a gyakorlatokat. Fontos, hogy a nők megértsék: nem egyszerűen egy másfajta tornáról, hanem szemléletváltásról van szó. Nők vagyunk, más a testünk és az izomzatunk, mint a férfiaknak, és ez felelősséget ró ránk! Addig is, amíg ez a kötet megjelenik, a Nők Lapja jövő heti számának mellékletéből ízelítőt kaphatnak az érdeklődők.

Forrás: NLC, Sunbooks.hu

Kriston Andrea, Ruzsonyi Péter: Kriston intim torna
A nagy sikerű Intim női torna című könyv teljesen átdolgozott, végig színes fotókkal illusztrált új kiadása (első kiadás: 1991). A könyvben található gyakorlatsorok szellemes, könnyen elképzelhető formában segítenek elsajátítani egy különleges tornát, mely mindenkinek - minden korosztálynak - segítségére lehet abban, hogy egészséges maradjon, de abban is, hogy meggyógyulhasson.

Kiadó: Sanoma Budapest Rt. további könyveiHírek statisztikája:
Megnézve:2859
VisszaÚj vásárló regisztrációja
Témakörök

Életrajzok

Ady Endre
Cervantes
Julian Barnes
Kazinczy Ferenc
Edgar Allan Poe
Vámos Miklós
Kertész Ákos
Walter Jens
Chia Mantak


| | |

Wiandt Kertészet | Kertészet webáruház
Könyv katalógus